Monday, October 18, 2010

:::The Other Guys:::

Muvee yg baru saja ditonton bersama suami tersayang...Jalan crite yg sgt santai dgn penuh lawok yg wat aku rase cam nak baling kasut kat muke mereka berdua...
Niwey, hot chicky very awesome...Die nye boops vahhhh...very the...sgt cantik...
Untuk korg yg tak suke tgk crite yg memerlukan pale hotak pk beberat,aku sgt menyuggest muvee ni....

Friday, October 15, 2010

:::Keinsafan:::

Assalamualaikum...

Kejadian ni happen last wik after I've finished my esaimen. Aku dpt news from my hubby yg his opah meninggal around 1.30am on 14Oct2010. Tapi aku berbelah bahagi nak balik ke tak.My hubby dah otw balik wif his cousin & asked me to do so.Haaaaissshhhh...Mane le aku ingat jln nk balik ke kampung die (@Teluk Anson,Perak).Then he asked me to pick up his bro Udin early in da morning tomorrow @ KL..

Pepagi sok, pas submit my esaimen & request permission from my lecturer to skip class, aku pon running p KL to pick up Udin.Jam dah menunjukkan 8.40am mase aku masuk hiway...Sempat ke tak nak sampai aku pon tatau.Sampai KL around 9.15am.Aku soh Udin drive sbb aku kureng tido (alasen je...padahal aku tatau jalan).Hua hua hua...

Udin ni plak drive laju gile..Dah la mcm patung je dok sbelah aku.Tatau mau buraks ape (mmg pendiam pon die).Aku text la my hubby cane keadaan di sana..Katenye dah nak di bawa ke tanah perkuburan.So aku bitau la my bro in law ni soh trus saja p tanah perkuburan (evendo aku tatau kat mane).Nasep baik la smpat gak sampai b4 dikebumikan.

Ape yang aku nak story kat sini is : pembacaan talkin yang amat menginsafkan aku.Utk pengetahuan, ni adalah kali pertama aku follow ke tanah perkuburan (seingat aku la).Mase arwah abah aku, adik aku, pakcik aku evendo atuk aku (yg meninggal around March2010) pon aku tak hntr sampai ke kubur.Tatau la kenape aku tanak hntr,sedih sgt kowt.So dat,my hubby should proud aku hntr jenazah opah sampai ke kubur.

Masa baca talkin tu punye la panjang tp input tu yg amat menginsafkan aku.Baru aku sedar betapa kite hidup kat dunia ni skejap je.Perjalanan kite (even da mati) masa dlm kubur nnt tu pon panjang smentara nk tggu KIAMAT.Bagi yg banyak dosa terukla dibelasah nnt.Yg banyak pahale sonyum yolah manjang...Time ni la aku terfikir & menghitung sendiri,berapa banyak dah pahale yg aku dah kumpul???Aku rase sikit bebeno le...Kalau dose tu mmg banyak tak terkire..

Terasa kecit sangat diri aku waktu tu.Kalau tetibe la kate Allah hamek nyawa aku,kompom dah masuk neraka aku ni.Ya Allah,banyak betul dose aku.Baru kini aku rase menyesal dan sangat2 sedih dengan ape yang dah aku buat selama aku hidup kat dunia yg sementara ni.Ampunilah hambaMu yg berdosa dan hina ini ya Allah...Aku akan cube memperbaiki diri ini untuk menjadi hambaMu yg SOLEHAH.Tunjukilah aku ke jalan yg Kau redhai...amin...

Wednesday, October 13, 2010

:::ESAIMEN OWH ESAIMEN:::

Almost 10 month aku study kat sini dengan bermacam pangai org yg sgt2 pelik yg da ku jumpe...Yang cakap bergegar seluruh pelusuk alam ada...Yang jenis buat kije wajib berbalas ada (tak iklas la...).Yang tak campur makhluk perosak (tak la rosak sangat) & berhibernasi dalam bilik saje pon ada..In sort term, macam2 ado!!!

Well,including me...hehehe...Esaimen belambak2 tp namo wat, kalau nak ikutkan bkn susa mane pon...Additional bonus is ol dat esaimen must in BAHASA...No big deal la
evendo aku ni tak le terrel mane pon in English (in BAHASA pon hancuss bedebuss gak) but biasak la...MALAS is number 1...Kadang aku pon pk balik cane la aku boley blajo tetinggi ni dengan sifat MALAS yang masih tebal menyelimuti diri ini...hahaha...Niwey thanx to my creator,Allah for His blessing...

Panjang lak aku mencarut tapi takpe kot, mukaddimah tu kan penting. Ade la gak sesipi kene dengan tajuk aku ni..

Back to my esaimen yang gilosh banyak tu, aku hold namo buat selai pon...Aku ingat boley la lepaskan diri..."Ku sangka panas hingga ke petang,hampeh...rupenye ujan di tengahari.."Tengah syioookkkk aku ber'honeymoon' tak payah wat esaimen (even klasmate aku slalu remind me : credit to Kak Sue & Izzah) tetibe lak my Lect sensorang text to me to submit their esaimen..Damn!!!Glabah tetek kijap aku...(Cool Noorul & try to calm down-kata murni for build up my strenght & self condifent)..

Penat bersengkang mate, perah pale hotak carik idea...Akhirnya siap gak sesume esaimen aku...wakakakka....sungguh hebat kan??(riak & takbur sungguh manusia yang sorang ni)...

Ingatkan setel esaimen leh la kembali lazy-mazy rupenye ade lagik satu yang baru diberi last wik (adesss En. Lect PSU...why la last minute kasi???). Menurut my En. Lect PSU ni, esaimen ni kena submit by tumolo b4 12pm (14oct2010) to add our mark for diz paper (uda la 1st test aku dpt 20% je. Betoi2 tak bace pape pon nak test tu - kunon hebat. Nak meniru tak pakai spek plak - hadoi veli da suwey dat day...).

So nak tanak aku pulun gak wat...Nak tambah mark nye pasai la ni...We ol have to create 1 movie (tajuk bebas) lengkap tetulisan sgale. Bab ni memang aku ngaku aku sengal nak mampuih.Sesofware ni amat janggal di hujung jari ini.Lain la kalau soh tido ke,makan ke..Memang amat terrel skali...

Dari petang sampai la kol bape ek tadi???Kol 3am kowt, baru la siap. Jap lagi aku upload tapi biasak la musti la tak gempak sebab tukang buat nye tak handal men sofware..har har har...Apepon aku pueh ati.Lantak kome la nak judge cane pon...Yang penting AKU PUEH ATI!!!!
video

KLIK NI PULAK =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...